Over het project

  • MKB,Onderwijs,Overig,Zorg
  • 09/02/2019
  • Den Haag
Een klant wil een nieuwe business opzetten: een platform waarbij persoonsgegevens worden verwerkt. Hij realiseerde zich dat bij de ontwikkeling rekening met de AVG gehouden moest worden en dat het meest efficiënt is om dit aspect vanaf de start, de ontwerpfase mee te nemen.
Hij koos voor DePrivacyGuru omdat wij naast kennis van de AVG ervaring hebben met de agile ontwikkeling van IT toepassingen. Wij denken mee vanaf het eerste ontwerp tot en met de laatste sprint. Door de privacy aspecten vanaf het begin mee te nemen wordt kostbaar rework voorkomen.
Nadat de opdracht was aan besteed bij een middelgroot IT-bedrijf zijn we meteen aan geschoven bij de eerste bijeenkomst. De privacy aspecten zijn meegenomen in backlog en uit de stand-up vloeide voor ons een aantal taken voort. Wij draaiden dus volledig mee in het project team.
De sceptische ontvangst veranderde omdat we dezelfde taal spraken al snel in enthousiasme. Na een drietal bijeenkomsten bleek het niet meer noodzakelijk om bij elke stand-up aanwezig te zijn. Nu schuiven we om de twee weken aan tot het platform klaar is voor de lancering.

Aanbeveling

Rob: door vanaf het begin DePrivacyGuru te betrekken bij de ontwikkeling van een nieuw platform hebben we meteen rekening gehouden met de privacy vraagstukken. Dat heeft ons veel tijd bespaard. Omdat men bekend was met agile ontwikkelen werkte DePrivacyGuru soepel samen met het ontwikkelteam

Het resultaat

  • Een nieuw platform dat geheel voldoet aan de AVG
  • Binnen tijd en budget gerealiseerd